درد شدید از شکم، سوزش گلو و قفسه، مزه ترش در دهان معمولا بعد از خوردن غذای سنگین به سراغ افراد می‌آید. رفلاکس معده یکی از بیماری‌های آزاردهنده معده است که در این مقاله به آن خواهیم پرداخت. ما سپس به موضوع درمان رفلاکس معده خواهیم پرداخت و درباره آن به شما توضیح خواهیم داد. با مجله نسیم حیات همراه باشید.

رفلاکس معده چیست؟

مری دریچه‌ای است که غذا از آن وارد معده می‌شود. معمولا بعد از اینکه غذا وارد معده می‌شود، در آن هضم می‌شود. زمانی که اسید معده از حالت عادی بیشتر باشد، معمولا بعد از خوردن غذا، اسید معده و محتویات معده به مری باز می‌گردد و در ابتدای مری قرار می‌گیرند. این فرایند باعث می‌شود غذا در لوله مری باقی بماند و نتواند به معده برگردد. رفلاکس معده می‌تواند موجب سوزش قفسه سینه هم بشود. در ادامه به بررسی انواع رفلاکس معده خواهیم پرداخت.

درمان رفلاکس معده

انواع رفلاکس معده

همانند بسیاری دیگر از بیماری‌ها، رفلاکس معده نیز مراحل مختلفی دارد و در تمام سنین و حالات انواع مختلفی دارد. به همین دلیل است که به بررسی انواع مختلف این بیماری خواهیم پرداخت تا به شما کمک کنیم اگر نیاز به مراجعه به پزشک دارید، متوجه آن شوید.

رفلاکس ملایم

مرحله اول این بیماری با رفلاکس خفیف یا ملایم همراه است و پایین مری را تا حد کمی ملتهب می‌کند. در این مرحله با مصرف دوره‌ای دارو، می‌توان رفلاکس را به طور کلی رفع کرد. این رفلاکس برای افراد سیگاری محتمل‌تر است. علاوه بر این نداشتن رژیم غذایی سالم و مصرف مواد غذایی که موجب نفخ و درد شکم می‌شوند، می‌تواند باعث تشدید علائم رفلاکس شود. بیشتر افراد مبتلا به رفلاکس معده از این نوع آن رنج می‌برند.

علائم رفلاکس معده ملایم

علائم این نوع از رفلاکس معده معمولا با تغییر در سبک زندگی حل می‌شوند اما بسیار آزاردهنده خواهند بود. دانستن این علائم کمک می‌کند هرچه سریعتر اقدام به اصلاح آن‌ها کنید و از تشدید بیماری جلوگیری کنید.

  • احساس سوزش در قسمت بالایی معده
  • احساس درد شدید و سوزش در قفسه سینه
  • احساس توده و برجستگی در گلو
  •  احساس تهوع
  • احساس مزه ترشی یا تلخی در گلو
  • مشکل در هضم غذا

درمان رفلاکس معده ملایم

درمان این مرحله از رفلاکس معده معمولا با تغییر سبک زندگی ممکن می‌شود. بهتر است مصرف نوشیدنی‌های تحریک کننده مانند قهوه، الکل، و نوشیدنی‌های گازدار را قطع کنید. شما همچنین باید از خوردن فست‌فود، غذاهای چرب و تند نیز پرهیز کنید. یک رژیم غذایی سالم همراه با ورزش منظم می‌تواند تاثیر زیادی بر سلامت معده شما داشته باشد. شما حتی می‌توانید دارو‌های ضد اسید بدون نسخه را خریداری کرده و مصرف کنید. در نظر داشته باشید که دو سه ساعت قبل از خواب از غذا خوردن پرهیز کیند. اگر با اعمال این تغییرات همچنان احساس بیماری کردید، حتما به پزشک مراجعه کنید.

رفلاکس متوسط

رفلاکس معده متوسط مشابه رفلاکس خفیف است با این تفاوت که در طول هفته مکررتر است و به مراتب بیشتر اتفاق می‌افتد. در این حالت شما تقریبا هرروز دچار رفلاکس خواهید شد که موجب تحریک و التهاب مری و معده می‌شود. در این حالت عملکرد روزانه شما تقریبا مختل خواهد شد و شما باید به صورت روزانه داروهای سرکوب مصرف کنید.

علائم رفلاکس معده متوسط

رفلاکس معده متوسط علائمی بسیار مشابه رفلاکس ملایم دارد. این علائم شامل موارد زیر می‌شود.

  • احساس سوزش در معده
  • احساس سوزش در قفسه سینه و گلو
  • برگشت غذا و مایعات
  • احساس برگشت غذا و مایعات

اگرچه علائم رفلاکس متوسط مشابه نوع ملایم آن هستند، کنترل کردن آن‌ها بسیار دشوارتر است و شما  باید علائم این بیماری‌ها را جدی بگیرید و در صورت تکرار به پزشک مراجعه کنید.

درمان رفلاکس نوع دو

راه‌حل‌های درمان بدون نسخه کافی نخواهند بود. این نوع رفلاکس معده درمان خانگی ندارد و شما باید برای رفع آن به پزشک مراجعه کنید. کمک کننده‌ها برای درمان این نوع رفلاکس، ضد ترشخ اسیدها هستند که به شما کمک فراوانی خواهند کرد. این درمان بدون نسخه امکان‌پذیر نخواهد بود.

یک متخصص بیماری‌خای داخلی یا متخصص معده می‌تواند به شما کمک کند. البته ممکن است نیاز باشد شما چندین آزمایش را نیز برای از بین بردن سایر احتمالات انجام دهید.

رفلاکس شدید معده

مرحله سوم رفلاکس معده، رفلاکس شدید است. در این حالت بیمار تحت درمان با چند داروی تجویزی است و با علائم شدید و جدی دست و پنجه نرم می‌کند. احتمال فرسایش مری و التهاب جدی مری در این حالت وجود دارد. درصد کمی از افرادی که به رفلاکس معده مبتلا هستند در این مرحله قرار دارند. اما با توجه به وخامت این بیماری، بسسیار مهم است که بیمار تحت درمان جدی قرار بگیرد.

علائم

علائم رفلاکس شدید بسیار جدی هستند و در صورت مشاهده هر یک از آن‌ها باید هرچه سریعتر به یک پزشک متخصص مراجعه کنید.

  • سوزش شدید معده
  • تهوع شدید
  • گلودرد و تغییر صدا
  • گرفتگی صدا
  • سرفه مزمن

علائم رفلاکس شدید معده

درمان رفالکس شدید معده

کنترل و درمان رفلاکس معده درمان خانگی ندارد و باید تحت نظر یک متخصص داخلی صورت بگیرد و اگر علائم شما بعد از چند دوره درمان بهبودیی حاصل نشد، حتما باید با متخصص دیگری تماس بگیرید و مطمئن شوید درمان مناسب بیماری خود را دریافت می‌کنید. تمام مراحل لازم برای درمان خود را پشت سر بگذارید. شما باید به شدت دقیق باشید و زمان غذا خوردن و خوابیدن درمورد کوچک‌ترین چیزها حساس باشید. رفلاکس شدید معده می‌تواند سرطان‌زا باشد. با احتیاط زیاد فرایند درمان خود را کامل کنید. حالا که علائم رفلاکس شدید را می‌دانید، باید مراحل درمان رفلاکس شدید معده را شروع کنید.

رفلاکس معده درمان خانگی

درمان خانگی برای رفلاکس معده نوع اول ممکن است. غذاهای تند و چرب را از سبد غذایی خود حذف کنید. فیبر زیادی مصرف کنید و سعی کنید از غذاهای خانگی مصرف کنید. نوشابه های گازدار و قهوه و الکل را از لیست نوشیدنی های خود حذف کنید. ورزش کنید و قبل از خواب غذا نخورید. شما همچنین باید زمان خواب سر خود را با زاویه بیشتری بگذارید تا جاذبه از رفلاکس اسید معده شما جلوگیری کنید.

تغییر صدا در رفلاکس معده

رفلاکس معده می‌تواند روی نواحی مختلف گلو تاثیر بگذارد. در بسیاری از موارد اسید رفلاکس شده از معده به سمت مری به قسمت‌های مختلف حنجره رفته و تارهای صوتی را فرسوده می‌کند. این فرسودگی می‌تواند موجب تغییر صدا در افراد مبتلا به رفلاکس معده می‌شود. تغییر صدا به دلیل وجود اسید معده در نواحی حنجره است. اگر احساس می‌کنید صدای شما عوض شده یا دچار گرفتگی صدا هستید باید حتما به پزشک مراجعه کنید.

رفلاکس معده یا اسید معده یکی از مهمترین خطرهایی است که در کمین افراد با  سبک زندگی غلط است. انتخاب سبک زندگی سالم و مصرف مواد غذایی مفید و ورزش کردن، احتمال رفلاکس اسید معده بسیار کم می‌شود. مجله نسیم حیات آفرین اخبار پزشکی را از منابع اصلی برای شما آماده می‌کند.

با نسیم حیات همراه باشید.

منابع: medicinenet