سازمان غذا و دارو تایید کرده که داروی جدیدی به نام تیرزپاتید برای درمان دیابت 2 ساخته شده است. دیابت نوع 2 بیماری مزمنی است که می‌تواند منجر به کاهش اختلال در سیستم ایمنی و عصبی شود. برای درک بهتر عملکرد دارو بر بدن بهتر است اول با این بیماری آشنایی کامل پیدا کنید. در این مقاله به بررسی علل این بیماری خواهیم پرداخت و درمان جدید آن را معرفی خواهیم کرد. در این مقاله با نسیم حیات همراه باشید تا درباره درمان قطعی دیابت نوع دو اطلاع پیدا كنيد.

 

دیابت 2

دیابت نوع 2 زمانی شکل می‌گیرد که بدن برای دریافت انرژی از گلوکز استفاده کند. در این حالت در دراز مدت باعث می‌شود قند زیادی در سیستم خونی در جریان باشد و منجر به بیماری‌های عصبی و حتی ایمنی شود. دیابت 2 دو مشکل اصلی به وجود می‌آورد. یکی اینکه انسولین کافی در بدن فرد  تولید نمی‌شود و دوم اینکه سلول‌ها به انسولین واکنش درستی نشان نمی‌دهند، به عبارتی انسولین موجود در بدن نیز نمی‌تواند به بهترین شکل عمل کند. دیابت نوع دو به عنوان دیابت بزرگسالان شناخته می‌شود زیرا تعداد کودکان مبتلا به این بیماری بسیار نادر بود. آمار ابتلای کودکان به دیابت نوع دو در سال‌های گذشته افزایش داشته است.

 

 

درمان قطعِی دیابت نوع دو

علائم دیابت نوع 2

این بیماری علائم بسیار واضحی دارد که به شما این امکان را می‌دهد تا پیش از تشدید، آن را درمان کنید. علائم اصلی این بیماری تشنگی، تکرر ادرار و گرسنگی زیاد است. این موارد علائم اصلی دیابت 2 هستند و اگر آن‌ها را در خود یا عزیزانتان مشاهده کردید، حتما به پزشک مراجعه کنید تا از تشدید آن جلوگیری کنید.

دلایل دیابت

دیابت معمولا به دو دلیل در بدن شکل می‌گیرد، اول اینکه کبد، چربی و سلول‌ها نسبت به انسولین پاسخگویی خود را از دست می‌دهد. در این حالت قند فرایند طبیعی خود را در بدن طی نمی‌کند و در نتیجه به درستی جذب نشده و موجب بیماری می‌شود. دلیل دیگر این است که لوزالمعده توانایی تولید انسولین برای مدیریت قند ندارد. البته که به این دلایل باید اضافه وزن و بی‌تحرکی را اضافه کنید. دلیل دیگر این است که لوزالمعده توانایی تولید انسولین برای مدیریت قند ندارد. البته بهتر است اضافه وزن و بی تحرکی را هم به این عوامل اضافه کنید.

عوامل خطر دیابت نوع 2

وزن یکی از مهمترین عوامل خطر در دیابت است. وزن زیاد می‌تواند گلوکز را به شدت افزایش دهد. علاوه بر این اگر شکم و ران‌های شما لیپید زیادی دارند احتمال این بیماری در شما افزایش می‌یابد. بی تحرکی نیز یکی از عواملی است که احتمال دیابت را به شدت افزایش می‌دهد. هرچه تحرک بیشتری داشته باشید، کنترل وزن بسیار راحت‌تر می‌شود و گلوکز دریافتی را می‌سوزاند. ژنتیک یا تاریخچه خانوادگی دیابت نیز یکی از عوامل اصلی باعث دیابت می‌شود. نژاد، درصد لیپید خون و سن نیز عوامل بسیار مهمی هستند که کنترلی بر آن نداریم.

احتمال ابتلا به دیابت در دوران بارداری یا پس از آن افزایش پیدا خواهد کرد. به همین دلیل حائز اهمیت است که قبل از بارداری آزمایش‌های لارم را برای رفع احتمال دیابت و کنترل آن انجام دهید. همچنین شما باید در دوران بارداری رژیم غذاییی کنترل شده و مشخصی نیز داشته باشید تا ریسک دیابت را به حداقل برسانید.

درمان دیابت نوع 2

راه‌های زیادی برای درمان دیابت 2 وجود دارد. در بسیاری از موارد تغییر سبک زندگی، رژیم غذایی و ورزش کردن می‌تواند این بیماری را تا حد بسیار خوبی کنترل کند. درمان‌های غیر دارویی شامل افزودن فیبر، میوه و سبزیجات به رژیم غذایی است. به اندازه خوردن و اجتناب از پرخوری و مدیریت وزن نیز می‌تواند در درمان دیابت نوع 2 اهمیت زیادی داشته باشد.

درمان دارویی

در مواردی که تغییر سبک زندگی نتواند منجر به درمان قطعی دیابت نوع دو شود، استفاده از دارو اهمیت بسیار زیادی دارد. داروهای مختلفی برای درمان دیابت تجویز می‌شوند. برخی از این داروها پاسخگویی به انسولین را در بدن افزایش می‌دهند. در حالیکه برخی دیگر کمک می‌کنند کلیه، قند اضافه را از طریق ادرار دفع کند.

درمان دیابت نوع 2

جدیدترین درمان دیابت نوع 2

شاید این دارو بتواند درمان قطعی دیابت نوع دو باشد. تیرزپاتید داروی جدید و موثری است که می‌تواند روند درمان دیابت نوع 2 را به طور کل دگرگون کند. تیرزپاتید یک گروه جدید در داروهای مرتبط با دیابت است. این دارو هم ترشح هورمون انسولین را در لوزالمعده زياد مي‌كند و هم تمایل به غذا را کاهش می‌دهد. نتیجه کاهش وزن و کاهش میزان قند در سیستم خون است. میزان تاثیرگذاری این دارو به حدی بوده است که محققان امیدوارند بتوانند نیاز به مصرف انسولین را به طور کلی از بین ببرند. در واقع پس از به پایان رساندن دوره مصرف دارو دیگر نیازی به مصرف نخواهد بود. این خبر قطعا برای افراد مبتلایی که مدت‌ها منتظر درمان قطعی دیابت نوع دو بوده اند، خبر بسیار خوبی است. امیدوارم از خواندن این مقاله لذت برده باشید.

مبنع :

medicalnewstoday

healthline